Në dritën e Kur’anit dhe Sunetit

A lejohet veshja e fëmijës me ngjyrë të caktuar për të mos e kapur mësyshi?

?Përgjigjja: Dijetarët thonë që lejohet veshja e fëmijës me rroba të vjetra (jo të bukura) në mënyrë që mos t’i bie dikush mësyshë, sepse ti me këtë nuk po mbështetesh në këtë gjë, por thjesht po lë diçka pa vepruar që është veshja me rroba të bukura, që nëse e sheh ndokush mund t’i bie mësyshë.

✒️Kurse t’i veshësh fëmijës një rrobë me ngjyrë të veçantë (siç i veshin me ngjyrë të gjelbërt) kjo mund të jetë sikurse vënia (bartja) e hajmalisë, ngase me këtë ti po vepron diçka, që është veshja e një rrobe të caktuar për ta larguar (parandaluar) mësyshin. E kjo nuk ka argument se lejohet të veprohet.

  • Shpërndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on email

NA NDIQNI NË FACEBOOK

ABONOHU NË EMAIL

Pranoni postimet e reja në email duke u abonuar

POSTIMET E FUNDIT

RËNDËSIA E TEUHIDIT

MË TË KLIKUARAT

Arkiva