Muaji Rexheb

Shejh Dr. Ibrahim bin Amir Er-Ruhajlij (Allahu e ruajt) www.al-rehaili.net Çdo lavdërim dhe falënderim i përket Allahut. Atë e falënderojmë dhe prej Tij ndihmë e falje kërkojmë. Kërkojmë mbrojtjen e Tij nga të këqijat e…

Lexo më shumë

Devocioni ndaj atdheut

Shejh AbdulAziz bin Baz (Allahu e mëshiroftë) http://binbaz.org.sa/mat/2078 Pyetje: Disa e teprojnë kur thonë se shprehja "devocioni ndaj atdheut" është futje e idhujve në një vend islamik, banorët e të cilit, devocionin e tyre ia…

Lexo më shumë

Vallëzimi i grave nëpër dasma

Shejh Muhamed bin Salih El-Uthejmin (Allahu e mëshiroftë) http://www.ibnothaimeen.com/all/noor/article_5219.shtml Pyetje: Çfarë është gjykimi lidhur me vallëzimin e femrës nëpër dasma, (kuptohet) vetëm para grave tjera? Përgjigje: Vallëzimi është gjë e urryer, edhe nëse bëhet para…

Lexo më shumë

Urimet për Festën e Bajramit

Shejh AbdulAziz bin Baz Pyetje: Një vëlla nga Uashingtoni me inicialet: S.M.M. pyet: Disa njerëz në urimin që i bëjnë njëri-tjetrit për festën e Bajramit thonë: TekabbelAll-llahu minna ue minkum ela’amal essaliha (Allahu i pranoftë…

Lexo më shumë
Mbyll Menyn