Në dritën e Kur’anit dhe Sunetit

Shembuj edukate (3)

eaa354dc-af81-4cfd-8a07-a7ac7d2664bc

Shembuj edukate 🤝

3. Atribuoja thënien thanësit të saj.

• Kur ndodh të qëndrosh me disa njerëz dhe dëgjon ndonjë fjalë që të mahnitë, atëherë në ndejat tjera kur ata nuk janë prezent, mos e thuaj atë fjalë sikur ti e ke thënë dhe shpikur i pari. Por atribuoja atij që e ka thënë i pari.

• Ă‹shtĂ« prej edukatĂ«s qĂ« kur dĂ«gjon njĂ« thĂ«nie qĂ« tĂ« pĂ«lqen dhe qĂ« Ă«shtĂ« e drejtĂ«, t’ia atribuosh thanĂ«sit tĂ« saj.

• Nëse nuk vepron kështu, kjo nënkupton se je duke u krenuar me diçka që nuk e ke vepruar. Të krenuarit me diçka pa e vepruar është gjë të cilën nuk e veprojnë të mençurit dhe nuk është edukatë.

-Hoxhë Esat Rexhepi ~ Edukata- rruga e lumturisë (transkriptime).

  • ShpĂ«rndaje
Share on facebook
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on skype
Share on email

NA NDIQNI NĂ‹ FACEBOOK

ABONOHU NĂ‹ EMAIL

Pranoni artikujt e rinj me email duke u abonuar

RĂ‹NDĂ‹SIA E TEUHIDIT

MĂ‹ TĂ‹ KLIKUARAT

Arkiva
Kategori